Kattillbehör och annat kattrelaterat

När man köper en katt är man i behov av så kallad grundutrustning. Några tillbehör är viktigare än andra. En del saker höjer trevnaden för katten till exempel klösträd och leksaker m.m. Nedan presenteras ett urval av utrustning för din katt.

Kattlåda

Det finns ett stort antal varianter av kattlådor att köpa. Tänk på att inte köpa en för liten kattlåda då katten växer. En del katter skvätter mer sand än andra. För dessa katter kan det vara bra med en kattlåda med huv.

Kattsand

Det finns många olika typer av kattsand att köpa online. En del är klumpbildande, andra inte. Det finns även finkornig och grovkornig samt flera typer av pellets. Man får dock prova sig fram vad man föredrar för sorts kattsand.

Rensspade

Behövs vid tömning av kattlådan.

Transportbur

Införskaffa en bra transportbur som katten kan ha hela livet. Bra att ha när man åker hem med sin katt för första gången och varje gång katten åker bil samt när man ska ta med katten till veterinären. Hos veterinären får katten då sitta tryggt och vänta i sin bur.

Mat- och vattenskål

Tänk på att köpa matskålar och vattenskålar som är lätta att rengöra. Låt inte katten få vanor som att dricka ur duschen eller handfatet. Då är det väldigt svårt att bli av med denna ovana.

Klösbräda/Klösträd

Katten behöver ett klösträd/klösmöbel redan från början för att förhindra att katten klöser på möbler eller andra olämpliga ställen.