Kattleksaker är viktiga för katten

Katter och kattungar är lika barn på det sättet att de trivs med stimulans och interaktion med leksaker under sin dag. Precis som barnleksaker, kan kattleksaker ses ligga utspridda i huset. Många katter har också sina favoritleksaker, precis som barn.

Förbättrar fysisk och emotionell hälsa

Kattleksaker och lek kan förbättra den fysiska och emotionella hälsan hos din katt. Katter har en mycket stark instinkt att förfölja och jaga. Att leka med kattleksaker är det närmaste som huskatter få uttrycka dessa instinkter. En katt som inte uppmuntras att leka och utveckla sina förmågor kan bli blyg, rädd, lat och överviktig. Det bästa du kan göra för din katt är att leka med den.

Lek med katten på morgonen

Den bästa tiden att leka med din katt är på morgonen innan du går till jobbet. På det här sättet får de den uppmärksamhet de behöver innan de lämnas ensamma för dagen. De förbrukar sin energi och är redo att vila för dagen, vilket också innebär att det är mindre risk att de klöser sönder möbler och annat. När du kommer hem är de redo att leka igen. Lek före kattens måltid. På det sättet blir de lugnare och varvar ner.

Hur länge ska man leka med katten

Försök att leka med din katt i ca 10-15 minuter. Tiden beror på din katt och hur intresserad den är i sina kattleksaker. Du kommer att notera fördelarna med att leka med din katt. Den mår bättre både fysiskt och psykiskt.

Fördelar med att leka med katten

Det förhindrar tristess, depression och nedstämdhet. Det hjälper till att bygga upp förtroendet för din katt, särskilt om den är blyg. Det håller katterna friska genom att hålla benen smidiga och det förbättrar cirkulationen. Det styr aggressiva beteenden som kan vara ett resultat av frustration. Det är bra träning vilket hjälper din katt att upprätthålla en hälsosam vikt. Och slutligen, det stärker bandet mellan dig och din katt.

Vilken leksak ska jag välja

Den typen av kattleksaker du väljer för din katt kommer att bero på vad din katt gillar. Olika katter gillar olika kattleksaker så det är viktigt att du hittar kattleksaker din katt kommer att leka med, annars kommer de att lämnas orörda. Fråga dig själv vad din katt gillar att göra – jakt? Klättra? Springa runt? Eller alla tre? Några av de mest populära kattleksaker för jägare är små, lurviga kattleksaker som ser ut som möss och gör ljud. För katter som gillar att klättra, leta efter kattleksaker som är på snöre eller dinglar. För de katter som gillar att jaga efter kattleksaker som du kan kasta, är det bra om de är hala och rullar eftersom katten då själv kan hålla leksaken i rörelse.